«
 Maig 2016 
»

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Du
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
         
producció, distribució i programació d'espectacles
Cercador 
mida del text  -a  +a
versión en castellano  Registra't a Bitò Produccions
Serveis i Esdeveniments
Esteu a Inici, Serveis i Esdeveniments, Premi Quim Masó
Salt, 25 de de maig de 2016

Premis Quim Masó a Projectes de Producció Teatral


OBERTA CONVOCATÒRIA IX PREMI QUIM MASÓ

El dilluns 1 de juny s'obre la convocatòria per a la presentació de projectes per a la novena edició del Premi Quim Masó, dedicat a projectes de producció teatral. Tota la informació necessària per participar a la convocatòria la trobareu en els dos documents descarregables a peu d'aquesta pàgina.


Els Premis Quim Masó neixen amb l'objectiu d'impulsar la producció i exhibició de muntatges de teatre en llengua catalana, a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.

Premi Quim Masó, projectes de producció teatral
Aquest premi va ser creat el 2006 per la família Masó, Bitò Produccions, la Llibreria 22 i el Grup Proscenium-Sala Planeta (els quals continuen essent el comitè organitzador del guardó junt amb la Diputació i l'Ajuntament de Girona) amb la voluntat de formalitzar un reconeixement en record de l'actor, director i productor de teatre Quim Masó, que va ser un dels fundadors de la companyia El Talleret de Salt, el Grup Proscenium, la Llibreria 22 i Bitò Produccions juntament amb Josep Domènech i Salvador Sunyer.

Des de l'any 2012 el premi compta amb la col·laboració del Grec Festival de Barcelona.

La intenció d'aquest guardó és incentivar la producció i exhibició de muntatges de teatre de text en llengua catalana.

Els Premis Quim Masó a Projectes de Producció Teatral compten amb el patrocini de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona, l'assessoria d'empreses Ribas-Álvarez, Bitò Produccions i l'Obra Social de "la Caixa".

BASES IX EDICIÓ DEL PREMI QUIM MASÓ A PROJECTES DE PRODUCCIÓ TEATRAL

1. La proposta de muntatge consistirà en el projecte d'escenificació d'un text, bé escrit originalment en llengua catalana, o bé una traducció catalana d'un text escrit originalment en una altra llengua.
2. L'obra que resulti guanyadora a partir dels projectes presentats obtindrà com a premi una dotació econòmica total de 40.000 € més l'IVA corresponent en concepte de producció i funció d'estrena a Temporada Alta.
La contribució del Teatre Nacional de Catalunya en aquesta dotació total serà d'un import de 20.000 € més l'IVA corresponent, en concepte d'aportació a la producció de l'espectacle que es faci a partir del projecte guanyador. Aquesta aportació a la producció per part del Teatre Nacional de Catalunya es farà al productor executiu de l'espectacle amb qui s'haurà de formalitzar el contracte corresponent per regular les condicions de l'aportació esmentada.
La comissió organitzadora aportarà 20.000 € més IVA.
3. Pot optar al premi qualsevol companyia o productora de teatre professional legalment constituïda amb la condició que el projecte de muntatge que es presenti no hagi estat estrenat.
4. La sol·licitud de participació s'ha de realitzar a través de l'enviament d'un correu electrònic a Bitò Produccions. Pot optar al premi qualsevol companyia o productora de teatre professional legalment constituïda amb la condició que el projecte de muntatge que es presenti no hagi estat estrenat.4. La sol·licitud de participació s'ha de realitzar a través de l'enviament d'un correu electrònic a Bitò Produccions a l'adreça pqm@bitoproduccions.com, adjuntant els següents documents:
· Document 1: Formulari d'inscripció. El document pot trobar-se a la web de Bitò Produccions (www.bitoproduccions.com) en el banner específic del X Premi Quim Masó.
· Document 2 - Document d'identificació fiscal.
· Document 3 - L'acreditació d'estar en possessió dels drets d'autor, o en el cas que el text sigui propi un document signat de conformitat.
· Document 4 - El projecte complet i detallat de l'espectacle pel qual s'opta al premi, especificant el director, l'escenògraf, el productor executiu, el repartiment i els respectius currículums.
· Document 5 - El pressupost detallat del projecte.
· Document 6 - El text que serà representat.
La documentació es pot acompanyar amb el material gràfic i/o audiovisual que es consideri adient.
6. La Comissió Organitzadora es reserva el dret de descartar projectes, abans d'entregar-los als membres del jurat, amb criteris de producció, viabilitat econòmica i tècnica dels projectes presentats, o d'incompliment d'alguna de les bases.
7. La companyia/productora es compromet a mantenir la integritat del projecte presentat. Qualsevol canvi en el projecte haurà de ser notificat per escrit a la Comissió Organitzadora i haurà de ser aprovat pel jurat.
8. La Comissió Organitzadora proclamarà l'espectacle guanyador la tardor de 2016 en un acte inclòs dins el marc de Temporada Alta 2016 – Festival de Tardor de Catalunya. L'obra guanyadora s'estrenarà al Festival Temporada Alta 2017 i, quan es determini, s'exhibirà al Teatre Nacional de Catalunya.
9. L'espectacle haurà de destacar, sempre que es representi, el guardó obtingut. Per tant, haurà d'incloure el logotip del Premi Quim Masó o bé la frase “X Premi Quim Masó a projectes de producció teatral” a tots els elements informatius i publicitaris relacionats amb l'activitat premiada. La Comissió Organitzadora pot efectuar un control previ de compliment d'aquesta obligació.
10. El Premi Quim Masó es reserva el dret d'enregistrar el muntatge guanyador en qualsevol dels suports existents, així com el dret d'utilitzar tot el material gràfic del muntatge en les seves publicacions i accions de caràcter divulgatiu. Així mateix, també es reserva el dret d'arribar a acords amb els mitjans de comunicació que cregui oportuns per tal de fer reportatges, retransmissions o qualsevol altra acció que pugui fer visible el muntatge guanyador.
11. La presentació de la documentació implica l'acceptació de les bases d'aquesta convocatòria amb el compromís de l'entitat productora que resulti guanyadora d'acreditar la seva capacitat d'obrar i contractar, d'acord amb la legislació vigent.
12. El veredicte del jurat serà inapel·lable i es reserva el dret de declarar el premi desert.

TERMINIS
El termini per presentar la documentació és entre l'1 de juny de 2016 fins el 15 de juliol de 2016.
El veredicte del premi es donarà a conèixer en un acte públic durant la tardor de 2016.
L'estrena del projecte guardonat es realitzarà al Festival Temporada Alta 2017 i al Teatre Nacional de Catalunya en la temporada 2017-18.


JURAT
El jurat està format per reconeguts professionals del món de les arts escèniques: Andreu Gomila (periodista i crític teatral), Xavier Albertí (director teatral i del Teatre Nacional de Catalunya), Pere Puig (director teatral i direc-tor de la Sala La Planeta), Ramon Simó (director teatral i del Grec Festival de Barcelona), Jep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Joan Yago (guanyador de la vuitena edició del Premi Quim Masó) i Josep Domènech (Bitò Produccions). Com a Secretari del Jurat, Guillem Terribas (Llibreria 22). Els criteris de valoració seran l'interès artístic, la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat.© 2009 C/ Pati del teatre 2, 17190 Salt (Girona) - Telf: 972 402 004 - Fax: 972 400 019
Contacte |  Registre |  Borsa de treball |  Mapa web |  Avís Legal | Vincles |  Crèdits