«
 Maig 2016 
»

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Du
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
         
producció, distribució i programació d'espectacles
Cercador 
mida del text  -a  +a
versión en castellano  Registra't a Bitò Produccions
Serveis i Esdeveniments
Esteu a Inici, Serveis i Esdeveniments, Premi Quim Masó
Salt, 03 de de maig de 2016

Premis Quim Masó a Projectes de Producció Teatral


OBERTA CONVOCATÒRIA IX PREMI QUIM MASÓ

El dilluns 1 de juny s'obre la convocatòria per a la presentació de projectes per a la novena edició del Premi Quim Masó, dedicat a projectes de producció teatral. Tota la informació necessària per participar a la convocatòria la trobareu en els dos documents descarregables a peu d'aquesta pàgina.


Els Premis Quim Masó neixen amb l'objectiu d'impulsar la producció i exhibició de muntatges de teatre en llengua catalana, a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.

Premi Quim Masó, projectes de producció teatral
Aquest premi va ser creat el 2006 per la família Masó, Bitò Produccions, la Llibreria 22 i el Grup Proscenium-Sala Planeta (els quals continuen essent el comitè organitzador del guardó junt amb la Diputació i l'Ajuntament de Girona) amb la voluntat de formalitzar un reconeixement en record de l'actor, director i productor de teatre Quim Masó, que va ser un dels fundadors de la companyia El Talleret de Salt, el Grup Proscenium, la Llibreria 22 i Bitò Produccions juntament amb Josep Domènech i Salvador Sunyer.

Des de l'any 2012 el premi compta amb la col·laboració del Grec Festival de Barcelona.

La intenció d'aquest guardó és incentivar la producció i exhibició de muntatges de teatre de text en llengua catalana.

Els Premis Quim Masó a Projectes de Producció Teatral compten amb el patrocini de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona, l'assessoria d'empreses Ribas-Álvarez, Bitò Produccions i l'Obra Social de "la Caixa".

BASES IX EDICIÓ DEL PREMI QUIM MASÓ A PROJECTES DE PRODUCCIÓ TEATRAL

1. La proposta de muntatge consistirà en el projecte d'escenificació d'un text, bé escrit originalment en llengua catalana, o bé una traducció catalana d'un text escrit originalment en una altra llengua.
2. La proposta guanyadora obtindrà com a premi:
a. Per una banda, una dotació econòmica de 25.000 € + iva que seran aportats pels organitzadors durant l'exercici 2015 per tal de ser íntegrament destinats a contribuir al finançament de la producció teatral i la seva representació durant una funció al Festival Tem-porada Alta 2016.
b. Per una altra banda, la coproducció de l'espectacle pel Grec Festival de Barcelona durant l'exercici 2016 i la realització d'entre dues i quatre funcions dins la programació de l'edició 2016 del festival. L'aportació del Grec Festival de Barcelona al finançament de la copro-ducció i exhibició de l'espectacle s'establirà durant el primer trimestre de 2016, en funció de l'existència de crèdit adequat i suficient, en un import que oscil·larà entre els 18.000 € i els 25.000 € + iva.
3. Pot optar al premi qualsevol companyia o productora de teatre professional legalment constituïda amb la condició que el projecte de muntatge que es presenti no hagi estat estrenat.
4. La sol·licitud de participació s'ha de realitzar a través de l'enviament d'un correu electrònic a Bitò Produccions a l'adreça pqm@bitoproduccions.com, adjuntant els següents documents:
· Document 1: Formulari d'inscripció. El document es troba al d'aquesta pàgina web i és l'arxiu PDF amb el nom Més informació.
· Document 2 - Document d'identificació fiscal.
· Document 3 - L'acreditació d'estar en possessió dels drets d'autor, o en el cas que el text sigui propi un document signat de conformitat.
· Document 4 - El projecte complet i detallat de l'espectacle pel qual s'opta al premi, especificant el director, l'escenògraf, el productor executiu, el repartiment i els respectius currículums.
· Document 5 - El pressupost detallat del projecte.
· Document 6 - El text que serà representat
La documentació es pot acompanyar amb el material gràfic i/o audiovisual que es consideri adient.
5. La Comissió Organitzadora es reserva el dret de descartar projectes, abans d'entregar-los als membres del jurat, amb criteris de producció, viabilitat econòmica i tècnica dels projectes presentats, o d'incompliment d'alguna de les bases.
6. La companyia/productora es compromet a mantenir la integritat del projecte presentat. Qualsevol canvi en el projecte haurà de ser notificat per escrit a la Comissió Organitzadora i haurà de ser aprovat pel jurat.
7. La Comissió Organitzadora proclamarà l'espectacle guanyador la tardor de 2015 en un acte inclòs dins el marc de Temporada Alta 2015 – Festival de Tardor de Catalunya. L'obra guanyadora s'estrenarà al juliol de 2016 al Grec Festival de Barcelona 2016 i durant la tardor de 2016 al Temporada Alta 2016 – Festival de Tardor de Catalunya.
8. El projecte haurà de destacar, sempre que es representi, el guardó obtingut. Per tant, haurà d'incloure el logotip del Premi Quim Masó o bé la frase “IX Premi Quim Masó a projectes de producció teatral” a tots els elements informatius i publicitaris relacionats amb l'activitat premiada. La Comissió Organitzadora pot efectuar un control previ de compliment d'aquesta obligació.
9. El Premi Quim Masó es reserva el dret d'enregistrar el muntatge guanyador en qualsevol dels suports existents, així com el dret d'utilitzar tot el material gràfic del muntatge en les seves publicacions i accions de caràcter divulgatiu. Així mateix, també es reserva el dret d'arribar a acords amb els mitjans de comunicació que cregui oportuns per tal de fer reportatges, retransmissions o qualsevol altra acció que pugui fer visible el muntatge guanyador.
10. La presentació de la documentació implica l'acceptació de les bases d'aquesta convocatòria amb el compromís de l'entitat productora que resulti guanyadora d'acreditar la seva capacitat d'obrar i contractar, d'acord amb la legislació vigent.
11. El veredicte del jurat serà inapel·lable i es reserva el dret de declarar el premi desert.

TERMINIS
El termini per presentar la documentació és entre l'1 de juny de 2015 fins el 15 de juliol de 2015.
El veredicte del premi es donarà a conèixer en un acte públic durant la tardor de 2015.
L'estrena del projecte guardonat es realitzarà al Grec Festival de Barcelona 2016 i al Festival Temporada Alta 2016.

JURAT
El jurat està format per reconeguts professionals del món de les arts escèniques: Andreu Gomila (periodista i crític teatral), Xavier Albertí (director teatral i del Teatre Nacional de Catalunya), Pere Puig (director teatral i direc-tor de la Sala La Planeta), Ramon Simó (director teatral i del Grec Festival de Barcelona), Jep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Joan Yago (guanyador de la vuitena edició del Premi Quim Masó) i Josep Domènech (Bitò Produccions). Com a Secretari del Jurat, Guillem Terribas (Llibreria 22). Els criteris de valoració seran l'interès artístic, la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat.© 2009 C/ Pati del teatre 2, 17190 Salt (Girona) - Telf: 972 402 004 - Fax: 972 400 019
Contacte |  Registre |  Borsa de treball |  Mapa web |  Avís Legal | Vincles |  Crèdits