«
 Juliol 2017 
»

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Du
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
           
producció, distribució i programació d'espectacles
Cercador 
mida del text  -a  +a
versión en castellano  Registra't a Bitò Produccions
Serveis i Esdeveniments
Esteu a Inici, Serveis i Esdeveniments, Premi Quim Masó
Salt, 28 de de juliol de 2017

Premi Quim Masó a Projectes de Producció Teatral


CONVOCATÒRIA 2017 PREMI QUIM MASÓ

El Premi Quim Masó, convocat en record a l'actor, director i productor de teatre Quim Masó, es convoca amb la intenció de donar suport a la producció teatral.
El premi, de periodicitat anual, vol impulsar la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana, a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.

La Comissió Organitzadora del Premi Quim Masó està integrada pel seu fill Pau Masó, Josep Domènech de Bitò, Guillem Terribas de la Llibreria 22, Joan Ribas del Grup Proscenium, un representant de la Diputació de Girona i un representant de l'Ajuntament de Girona.

BASES
1. La proposta de muntatge consistirà en el projecte d'escenificació d'un text, bé escrit originalment en llengua catalana, o bé una traducció catalana d'un text escrit originalment en una altra llengua.
2. L'obra que resulti guanyadora a partir dels projectes presentats s'estrenarà a Temporada Alta i obtindrà com a premi una dotació econòmica total de 40.000 € més l'IVA corresponent en concepte de producció i funció d'estrena.
- D'aquesta dotació la contribució del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) serà de 20.000€ més l'IVA corresponent, en concepte de producció (garantint l'exhibició, les condicions i les dates de la qual quedarien concretades en un contracte posterior entre la productora i el TNC).
- La comissió organitzadora aportarà els altres 20.000 € més IVA.
3. Pot optar al premi qualsevol companyia o productora de teatre professional legalment constituïda amb la condició que el projecte de muntatge que es presenti no hagi estat estrenat.
4. La sol·licitud de participació s'ha de realitzar a través de l'enviament d'un correu electrònic a Bitò a l'adreça pqm@bitoproduccions.com, adjuntant els següents documents:
· Document 1: Formulari d'inscripció. El document pot trobar-se a la web de Bitò (www.bitoproduccions.com) en el banner específic del XI Premi Quim Masó.
· Document 2 - Document d'identificació fiscal.
· Document 3 - L'acreditació d'estar en possessió dels drets d'autor, o en el cas que el text sigui propi un document signat de conformitat.
· Document 4 - El projecte complet i detallat de l'espectacle pel qual s'opta al premi, especificant el director, l'escenògraf, el productor executiu, el repartiment i els respectius currículums.
· Document 5 - El pressupost detallat del projecte.
· Document 6 - El text que serà representat.
La documentació es pot acompanyar amb el material gràfic i/o audiovisual que es consideri adient.
6. La Comissió Organitzadora es reserva el dret de descartar projectes, abans d'entregar-los als membres del jurat, amb criteris de producció, viabilitat econòmica i tècnica dels projectes presentats, o d'incompliment d'alguna de les bases.
7. La companyia/productora es compromet a mantenir la integritat del projecte presentat. Qualsevol canvi en el projecte haurà de ser notificat per escrit a la Comissió Organitzadora i haurà de ser aprovat pel jurat.
8. La Comissió Organitzadora proclamarà l'espectacle guanyador la tardor de 2017 en un acte inclòs dins el marc de Temporada Alta 2017 – Festival de Tardor de Catalunya. L'obra guanyadora s'estrenarà a Temporada Alta 2018 i, quan es determini, s'exhibirà al Teatre Nacional de Catalunya.
9. L'espectacle haurà de destacar, sempre que es representi, el guardó obtingut. Per tant, haurà d'incloure el logotip del Premi Quim Masó o bé la frase “XI Premi Quim Masó a projectes de producció teatral” a tots els elements informatius i publicitaris relacionats amb l'activitat premiada. La Comissió Organitzadora pot efectuar un control previ de compliment d'aquesta obligació.
10. El Premi Quim Masó es reserva el dret d'enregistrar el muntatge guanyador en qualsevol dels suports existents, així com el dret d'utilitzar tot el material gràfic del muntatge en les seves publicacions i accions de caràcter divulgatiu. Així mateix, també es reserva el dret d'arribar a acords amb els mitjans de comunicació que cregui oportuns per tal de fer reportatges, retransmissions o qualsevol altra acció que pugui fer visible el muntatge guanyador.
11. La presentació de la documentació implica l'acceptació de les bases d'aquesta convocatòria amb el compromís de l'entitat productora que resulti guanyadora d'acreditar la seva capacitat d'obrar i contractar, d'acord amb la legislació vigent.
12. El veredicte del jurat serà inapel·lable i es reserva el dret de declarar el premi desert.

TERMINIS
El termini per presentar la documentació és entre l'1 i el 30 de juny de 2017.
El veredicte del premi es donarà a conèixer en un acte públic durant la tardor de 2017.
L'estrena del projecte guardonat es realitzarà a Temporada Alta 2018 i al Teatre Nacional de Catalunya durant la temporada 2018-19.

JURAT
El jurat està format per reconeguts professionals del món de les arts escèniques: Laura Serra (periodista cultural), Xavier Albertí (director teatral i director artístic del Teatre Nacional de Catalunya), Pere Puig (director teatral i director de la Sala La Planeta), Jep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Narcís Puig (Temporada Alta), Josep Maria Miró (dramaturg i director teatral) i Josep Domènech (Bitò). Actua com a secretari del Jurat, Guillem Terribas (Llibreria 22). Els criteris de valoració seran l'interès artístic, la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat.

GUANYADORS DE LES EDICIONS ANTERIORS DEL PREMI QUIM MASÓ

Desena edició
Medusa a partir del text de Ricardo Menéndez Salmón
Producció: La Virgueria

Novena edició
F.R.A.U. d'Albert Arribas
Producció: Centaure Produccions

Vuitena Edició
Bluf de Joan Yago
Producció: La Calòrica

Setena Edició
Nerium Park de Josep Maria Miró
Producció: Verins Escènics

Sisena Edició
Victoria Falls de Sandra Simó
Producció: Eteri Producció i Gestió

Cinquena Edició
Molly Sweeney de Brian Friel - Dir. Miquel Gorriz
Producció: Eteri Producció i Gestió

Quarta Edició
Tot de Rafael Spregelburd
Producció: La Mentidera Teatre

Tercera Edició (Ex aequo)
Regla de tres de Joan Casas
Producció: Cia Les Mateixes
La conquesta del Pol Sud de Manfred Karge
Producció: Cia La conquesta del Pol Sud

Segona Edició
La dolça Sally. Projecte musical de Daniela Feixas

Primera Edició
Saló Primavera de Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso
Producció: Sala Muntaner


© 2009 C/ Pati del teatre 2, 17190 Salt (Girona) - Telf: 972 402 004 - Fax: 972 400 019
Contacte |  Registre |  Borsa de treball |  Mapa web |  Avís Legal | Vincles |  Crèdits