«
 Abril 2015 
»

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Du
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
             
producció, distribució i programació d'espectacles
Cercador 
mida del text  -a  +a
versión en castellano  Registra't a Bitò Produccions
Serveis i Esdeveniments
Esteu a Inici, Serveis i Esdeveniments, Premi Quim Masó
Salt, 28 de d'abril de 2015

VII Premi Quim Masó


Josep Maria Miró, Albert Ramos i Daniela Feixas són els autors finalistes de la VII edició del Premi Quim Masó

El veredicte del jurat es donarà a conèixer el proper 6 de maig a la Sala La Planeta de Girona, i l'obra guanyadora s'estrenarà a la propera edició de Temporada Alta

SALT, 30 d'abril de 2012. - Nerium Park de Josep Maria Miró i Coromina, Només un anunci d'Albert Ramos i la Companyia Guanyadora i Space Oddity de Daniela Feixas i la companyia La Banda han estat les obres finalistes d'aquesta edició del Premi Quim Masó a projectes de producció teatral.

Un total de 37 noves produccions teatrals optaven al premi d'enguany que disposava de més dotació econòmica i possibilitat d'exhibició que els anys anteriors. Així doncs el guardó d'aquesta edició finança el projecte guanyador amb prop de 50.000 euros i l'espectacle es programarà en el marc del Festival Temporada Alta 2013 i el Grec 2014 – Festival de Barcelona.

El jurat que ha avaluat els projectes presentats està format per Sergi Belbel (director i autor teatral), Ramon Simó (director teatral i director del Festival Grec), Andreu Gomila (crític i periodista teatral), Pere Puig (director teatral i de la Sala La Planeta), Josep Domènech (Bitò Produccions) i Guillem Terribas (Llibreria 22), actuant com a secretari.

Enguany, el procés d'elecció ha canviat respecte les passades edicions: els membres del jurat han seleccionat 3 finalistes i el veredicte final del guanyador no es donarà a conèixer fins el proper 6 de maig en el decurs de la presentació dels premis, que es farà a la Sala la Planeta de Girona. L'acte estarà conduit per l'escriptor Josep Maria Fonalleras i comptarà amb l'actuació de Montserrat Carulla amb el seu Itinerari de paraules. Ramón Simó, director del Grec-Festival de Barcelona, intervindrà com a membre del jurat i portaveu per anunciar projecte guanyador.

El guardó s'atorga amb periodicitat anual i és l'únic amb retribució econòmica al nostre país per a la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana no estrenats, El guanyador de la darrera edició va ser l'espectacle Victòria Falls, dirigit per Sandra Simó, que es va estrenar el passat 6 de desembre al Festival Temporada Alta i es podrà veure a l'edició del Grec – Festival de Barcelona d'enguany.

Aquest premi va ser creat el 2006 per la família Masó, Bitò Produccions, la Llibreria 22 i el Grup Proscènium-Sala Planeta amb la voluntat de formalitzar un reconeixement en record de l'actor, director i productor de teatre Quim Masó, que va ser un dels fundadors de la Llibreria 22, el Grup Proscènium, la companyia El Talleret de Salt i, posteriorment, de Bitò Produccions, juntament amb Josep Domènech i Salvador Sunyer. El premi està patrocinat per l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, l'Assessoria Ribas-Alvarez i Bitò Produccions, amb el suport de l'obra social de “la Caixa”, el Festival Temporada Alta i el Grec – Festival de Barcelona.

Els projectes finalistes

Nerium Park, un projecte de Josep Maria Miró, relata en dotze escenes –cada una d'elles corresponent a un mes de l'any i en sentit cronològic – la història d'una parella – Gerard i Marta – que van des de que s'instal·len al seu nou pis, a la urbanització Nerium Park, fins a la desintegració d'aquesta parella i d'un model de vida que sempre els havia semblat idíl·lica.
Un thriller-social que conjuga elements de misteri amb un cert aire de suspens i un contingut de fons amb aspectes derivats i molt relacionats amb l'actualitat socio-econòmica.

Space Oddity de Daniela Feixas i la companyia La Banda és un thriller apocalíptic amb sentit de l'humor. La proposta narra com l'Eva haurà de vèncer els obstacles per arribar a trobar-se amb la seva mare. La peça posa sobre la taula la relació de la mare i la filla i la d'aquestes dues amb el món exterior. Retrata una societat desintegrada, on s'han perdut tots els drets socials i on la crisi econòmica ha deixat de ser-ho per convertir-se en una normalitat. El projecte presentat estarà dirigit per Mercè Vila Godoy.

Només un anunci és un projecte de la Companyia Guanyadora amb un text d'Albert Ramos que explica com tres personatges (l'Herni, L'Elen i en Diego) han de veure dos esbossos d'anuncis publicitaris, jutjar-los i triar-ne un. Una comèdia que per un costat descriu i aplica una mirada crítica al món de la publicitat i per l'altre se'n riu del que els éssers humans són capaços de fer per amor. El director del projecte seria dirigit per Carles Mallol.

El guanyador es farà públic el dilluns 6 de maig a les 20:00h a la Sala La Planeta en el marc de lliurament de premis de la VII Edició del Premi Quim Masó a projectes de producció

Bases VII Premis Quim Masó

Consulta el Dossier

 
 Dades del sol·licitant
Nom*
Tipus d'organització (Empresa,Societat,Persona,...)*
DNI/CIF
Email*
Adreça
Telèfon
Professió
 
 Dades del projecte
Nom del Projecte*
Breu descripció del projecte
 
 Descripció detallada del projecte
Per acabar de completar la sol•licitud, pots adjuntar la resta de documentació requerida a les bases de participació:
  • 1. El document d’identificació fiscal.
  • 2. L'acreditació d'estar en possessió dels drets d'autor, o en el cas que el text sigui propi un document signat de conformitat.
  • 3. El projecte complet i detallat de l'espectacle pel qual s'opta al premi, especificant el director, l'escenògraf, el productor executiu, el repartiment i els respectius currículums.
  • 4. El pressupost detallat del projecte.
  • 5. La documentació es pot acompanyar amb el material gràfic i/o audiovisual que es consideri adient.
He llegit i accepto les condicions de registre per rebre el newsletter de Bitò Produccions
Un cop hagis omplert correctament tots els camps d'aquest formulari ja el podràs enviar fent click en el botó.


© 2009 C/ Pati del teatre 2, 17190 Salt (Girona) - Telf: 972 402 004 - Fax: 972 400 019
Contacte |  Registre |  Borsa de treball |  Mapa web |  Avís Legal | Vincles |  Crèdits